Blogs

Veranderen doe je zelf

Negatieve of kritische gedachten? Jij bent degene die er een label opplakt. Een etiket van jouw gevoel, emoties en/of gedachten. Alles wat op jouw filmdoek tevoorschijn komt, alles wat jij waarneemt met jouw geestesoog, is een overtuiging van jezelf. Alles hoe jij de dingen ziet, is jouw waarheid. Alle op- of aanmerkingen over een ander of over jezelf is vaak je eigen blinde vlek. Als we in angst zitten of erg negatief zijn, proberen we er vaak zo hard mogelijk voor weg te lopen en dikwijls hebben we het niet eens in de gaten dat we dit doen. In plaats van dat we een tegengestelde beweging maken en ons probleem of emoties omarmen en toe te laten, gaan we tegen de stroom inwerken. Allereerst moeten we de verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen denken. We zitten zo verstrikt in ons hoofd dat we onze eigen intuïtie of innerlijke kompas nauwelijks kunnen waarnemen. Door onderscheid te maken tussen ons denken en voelen, kunnen we ons leven veranderen op een positieve manier. Meer informatie of wil je deze afbeelding als steuntje in de rug? Laat het mij weten....

Ruimte nemen

Je cijfert jezelf altijd weg, eerst de ander en dan kom jij. Je wilt het beste voor iedereen en vergeet jezelf compleet. Je lichaam begint te protesteren maar jij bent een volhouder. Nimmer opgeven is je geleerd. Alle pijn en verdriet houd je voor jezelf. Je elastiek rekt steeds verder uit en toch mag er voor de ander niets ontbreken. Het water staat je aan de lippen maar nee, je moet toch door. Wordt het niet eens tijd om je plek in te nemen? Dat ieder zijn eigen verantwoording neemt . Dat jij niet alles hoeft en kunt oplossen. Dat je de weg niet hoeft te plaveien voor anderen, bang dat ze zich pijn doen onderweg. Dat dit jezelf niet veel brengt behalve schuldgevoelens omdat het resultaat vaker anders is dan jij voor ogen had. Opgeven betekent niet dat je zwak bent maar dat je een streep trekt onder een patroon die je jaren hebt vol gehouden. Het is een patroon die erin slijt en ach je doet het ook zo graag. Hoe vaak heb je dit jezelf al verteld? Wil je weten hoe het komt dat je zo in deze patronen blijft zitten en wil je er van loskomen of doorbreken? Maak dan eens een afspraak. Ik laat je zien wat de werkelijke reden is achter je gedrag zodat je weer mooie stappen voorwaarts kan maken en dat je jezelf niet weg hoeft te cijferen voor een ander.

Liefde is de sleutel

Je kent het wel, je bent boos op iemand of iets en je vindt dat de ander helemaal verkeerd bezig is. Of je irriteert je mateloos aan je collega, familielid of aan je ex partner of wie weet heb je zelf iemand in gedachten. Vaak blijven we maar malen in ons hoofd en blijven we in dat stuk hangen van irritatie, boosheid of verdriet. Soms kan iets kleins, je behoorlijk bezig houden en je gedachten doen er vaak nog een schepje boven op. Je zit dan zo in je hoofd dat het probleem steeds grotere vormen gaat aannemen. Je dwaalt letterlijk af doordat je hoofd overuren gaat maken, terwijl de aanleiding meestal iets kleins is. Maar er zijn een paar woorden die magisch zijn en die je in je gevoel trekken. Deze woorden halen je uit je hoofd en brengen je weer in verbinding met je hart.

Nieuwe avonturen

Je kent het vast wel, plotseling krijg je een briljante ingeving of idee. De eerste paar minuten ben je intens blij maar dan weet je eigen hoofd het haarfijn de grond in te boren. Waarom eigenlijk? Veel van deze gedachten komen voort uit onze jeugd. We zijn bijna allemaal opgevoed met de woorden: pas op! Kijk uit! Denk na! Of is dat verstandig? Deze woorden zijn inmiddels een radarsysteem geworden in je hoofd en werken nog steeds door in je leven. Deze woorden zorgen ervoor wat je al jong geleerd hebt, namelijk vertrouw niet op je gevoel. Krijg je vandaag of morgen een geweldig idee zorg dan dat je hoofd het niet compleet overneemt maar blijf in je gevoel. Wat zorgde ervoor dat je zo blij werd van jouw idee? Houd deze vonk vast en laat je niet mis(leiden) door je hoofd. Trek de stoute schoenen aan en ga op avontuur.